pondělí 21. května 2012

Nádražím k židovskému hřbitovu

S kamarádkou Péťou (tak co, objeví se článek z této procházky i na jejím blogu?? :)... ano, objevil se - zde se na něj můžete podívat) jsme se vypravily na procházku, kupodivu se k nám ještě přidal můj synovec. :) Prošli jsme přes dobříšské vlakové nádraží, kde zrovna nebyl žádný vlak, ale to se není co divit, když u nás koleje končí... zrovna frmol tu nebývá. :) 

Dobříšské železniční nádraží

Koleje, koleje

Docela mě překvapila hromada starých dřevěných pražců... Jak to, že tu jen tak bezprizorně leží a ještě je nikdo neukradl?! :)

Staré pražce...

Pak jsme počkali na Jirku, který přijel autobusem z práce a všichni společně jsme se šli procházet dál. :) Byli jsme se podívat na židovský hřbitov. O něm jsem se tu zmiňovala již několikrát, takže netřeba nic víc psát. :) Ale mám dojem, že jsme sem dávali vždycky jenom fotky z bezlistého období, tak teď jsou obrázky přece jenom jiné. ;)

Náhrobky na židovském hřbitově

Židovský hřbitov

Hned vedle židovského hřbitova je bývalý minigolf... no, vlastně ne vedle, ale spíš na něm. Původně byl hřbitov na celé ploše obdélníkového tvaru, ale část byla zrušena kvůli areálu minigolfu a další část je dnes jen zarostlá mladými duby. Parčík i židovský hřbitov patří pražské židovské obci, areál minigolfu původně patřil městu... To se jej rozhodlo před asi šesti, sedmi lety prodat s tím, že netrvá na tom, aby tu tato činnost byla dále provozována. Naštěstí se našel blázen, který se rozhodl minigolf a další aktivity tu provozovat. Nicméně bohužel to celé nedopadlo, nesehnal včas dostatek peněz na koupi areálu... A vedení města urychleně našlo nové zájemce. Ti ale neměli tolik pochopení pro místní občan... a tak tu minigolf nemáme. Jak celý areál vypadá dnes ukazují dva obrázky... Škoda mluvit. Tak to byla pohádka o tom, jak tu v Dobříši vzniklo další odpudivé místo...

Smutný osud mini-goflového areálu

... ani komentář si to nezaslouží...

To abyste si náhodou z našich článků nemysleli, že v Dobříši je jenom pěkně. 21. května večer v kulturáku proběhlo mimořádné zasedání městského zastupitelstva města Dobříše, kde opoziční zastupitelé chtěli vyvolat diskuzi o stavu města, která měla vyvrcholit hlasováním o odvolání starosty a obou místostarostů (které stejně nemělo šanci projít, protože koaliční ODS a ČSSD si do svých řad sahat nehodlají... což se ani není co divit). K hlasování ale nedošlo, protože si vážení zastupitelé neschválili program schůze a vedení města tak vítězoslavně a nabubřele mohlo opustit sál a nechat konsternovaný zbytek lidí civět s otevřenou pusou... Tohle je pro mne známka, že na nás občan vedení města opravdu zvysoka sere!

Škoda, že do voleb zbývají ještě dva roky. Do té doby se pánové Mgr. Jaroslav Melša a Mgr. Jan Bláha a paní Eva Marvanová o své židle nemusí bát. Nezbývá než doufat, že do dalších voleb naši milí Dobříšáci dostanou rozum a neskočí už potřetí na mělkou politiku současného pana starosty...


Další informace:

6 komentářů:

  1. No objevil :) Ale usoudila jsem, že příště je na řadě pozitivnější procházka. A třeba už nebude ani tak větrno, jako tomu bylo v pondělí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, kdybys mi nenapsala, nevšimla bych si Tvého nového článku. :) Mě se procházka líbila... I když je pravda, že nádraží a minigolf moc pěkná místa nejsou. :)) Doufám, že mě pak přijdeš taky vyvenčit do Prahy. ;) L.

      Vymazat
  2. V poslednej dobe nemám čas skoro na nič. Nestíham veľa vecí, medzi nimi sú aj blogy mojich priateľov. Tak som si to tu teraz pozrela za celý máj dozadu. Pekné články s peknými fotkami. Aj ja som taký typ, čo všetko pranieruje, fotí škaredé veci a kritizuje rôznych úradníkov :-) Bodaj by to k niečomu pomohlo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a to asi polovinu článků z května máme ještě k konceptech a jsou nedodělané. Alespoň se nebudu ještě hodně dlouho nudit. :) Ne, že bych ráda někoho kritizovala, ale když už si to někdo (dle mého názoru) zaslouží a máme tu snad ještě svobodu slova, musím toho využít. :))

      Díky za komentář. :) Dobrou noc, Lenka.

      Vymazat
  3. Panečku, tady toho zase přibylo, co jsem tu byla naposledy. Všechno pěkně v klidu přečtu a už teď vidím ty krásné fotky.
    Židovský hřbitovy mám ráda, tam to mívá atmosféru:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažíme se, aby přibývalo ;))

      Že jo, taky se mi židovské hřbitovy "líbí"... I když je za nimi trochu smutná historie, ale stejně se mi líbí hlavně proto, že tam nejsou umělé kytky jako na současných hřbitovech, to je pak hrůza. :)

      L.

      Vymazat

Díky za komentář, thank you for your comment! :)