sobota 24. července 2010

Farmářský trh Obora Příbram

Rok 2010 asi už navždy zůstane rokem, kdy se v České republice konečně začaly pořádat farmářské trhy a jarmarky a konečně bylo možno nakoupit si čerstvé výrovky, zeleninu, ovoce, sýry, mléko atd. přímo od producentů. V červnu se první jarmark uskutečnil na Dobříši a v červenci přišla na řadu i Příbram. Jeli jsme sem s velkým očekáváním (teda moje asi bylo o dost větší než to Jirky!;)). 

Farmářské trhy Obora se pořádají na Dvořákově nábřeží vedle rybníku Obora. 24. července jsme si mohli nakoupit zajímavé zboží, nabídka sice nebyla úplně moc široká, ale myslím si, že o tohle tu vůbec nejde. :) Byla možnost koupit třešně, meruňky, jahody, maliny, cibuli, okurky, kedlubny, papriky, rajčata, květák, česnek, kopr, zelí, brambory, žampiony. K dispozici bylo několik druhů sýrů z kravího i kozího mléka. Dále jsme si mohli koupit med, klobásy, uzené ryby... Jenom po pečivu se nějak rychle zaprášilo a my jsme si nic z něj koupit nestačili. :)

Bio zahrada

Krásné květáky :)

Rudé třešně

Jo a abych nezapomněla... u stánku se zeleninou z Litoměřicka bylo několik kýblů s různobarevnými gladioly, tak těm taky teda rozhodně nešlo odolat... Skoro bych zapomněla, že kromě růží a orchidejí a lilií jsou i krásné květiny, které prostě rostou na zahradě. ;)

Fronta na zeleninu a květiny z Litoměřic

Sýýýr

Bedýnka s králíkem :))

Pro děti byla atrakcí koza z farmy Čapí letka z Mokřice. Musím se teda přiznat, že to jsou mí oblíbení producenti... hodně jsem si oblíbila jejich kozí sýr s přidaným oregánem, bazalkou nebo olivami. A jsem ráda, že jezdí i na Dobříš a nemusím na sýr čekat vždycky měsíc. ;)

Koza z farmy Čapí letka v Mokřici

A protože se blížil Tramtamtýdamtůdá fest, bylo potřeba udělat malou reklamu... I když teda já jsme na něj nakonec kvůli zánětu ucha nemohla jít... Věřím, že se letošní ročník povedl. :)

Trocha reklamy na závěr :))

Jsem ráda, že se Příbram odhodlala podporovat takovou akci! A také jsem ráda, že se někdo přece jenom rozhodl objednat docela slušné počasí i přes to, že celou noc předem i po trhu pršelo. :) Ale nakonec jsem přesvědčena, že i za špatného počasí by si sem lidé cestu našli. Takže díky pořadatelům i prodejcům a brzy naviděnou. ;)


Další informace:
- www.centrumobora.cz
- skupina na facebooku
- farma Čapí letka
- BIO zahrada v Táboře
- kozí farma Březí

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentář, thank you for your comment! :)