středa 21. července 2010

Skalecká pouť v Mníšku pod Brdy

O víkendu 17. a 18. července se konala v Mníšku pod Brdy tradiční Skalecká pouť. V sobotu už v osm hodin ráno se vydalo procesí z mníšeského náměstí směrem na Skalku, kde v deset hodin sloužil mši svatou generální vikář pražské arcidiecéze Michael Slavík, Th.D. ... Ale takovéhle akce většinovému obyvatelstvu uniká a jsou zvědaví hlavně na vystoupení na náměstí, no, největším lákadlem letos byla bezesporu Lucie Bílá s kapelou Petra Maláska. :) Ale popořadě.

Jednou z doprovodných akcí byla výstava drobného zvířectva, a protože jsme byli na pouti i s malým synovcem Martinem, vydali jsme se nejdřív obhlídnout zvířátka. :) A jak už to tak bývá, dospělí (v čele se mnou, samozřejmě!) byli ze zvířátek ještě více nadšení než znuděné dítě. :D

Králíček ve své jamce sedíííí sáááám (foto: Lenka)

Holub kudrnáč (foto: Lenka)

Holub pavík (foto: Lenka)

Drobounké křepelky (foto: Lenka)

Prasátko dělalo čest svému jménu ;) (foto: Lenka)

Když jsem byla malá, chodili jsme na výstavy zvířectva docela často, ale to byly doby, kdy jsme ještě chovali králíky i slepice. :) Nicméně i dneska bych si nejradši nejednoho ušáka odnesla domů. :))

Lezecká stěna (foto: Lenka)

Tou dobou už ale na náměstí Jaroslav Uhlíř rozbaloval svoji Hodinu zpěvu a tak jsme rychle spěchali tam, abychom si užili alespoň nějaké hity. ;) Umí to dobře chlapík, hravě rozezpívá nejen děti, ale i dospělé a není nutno k tomu ani vynaložit velké úsilí, protože dělání, dělání všechny smutky zahání a pod dubem i za dubem si na nás počíhala dobrá nálada. :))

Hodina zpěvu Jaroslava Uhlíře (foto: Lenka)

Oproti loňskému roku na pouti přibyl počet stánků, letos byl kvůli tomu dokonce uzavřen průjezd náměstím, kterým v loňském roce projet šlo. :) Koupit se zde daly vskutku roztodivné věci. :) Ale samozřejmě nesměla chybět tradiční perníková srdce, to je jasná věc! :)

Perníkové dobroty (foto: Lenka)

Stánky... letos jich bylo nějak moc! (foto: Lenka)

Vrcholem odpoledne, jak už jsem psala výš, bylo vystoupení Lucie Bílé & kapely Petra Maláska... Naplněné náměstí bylo nuceno na Lucii velmi dlouho čekat, nicméně už při jejím vstupu na pódium bylo vše odpuštěno. :)

Lucie Bílá & kapela Petra Maláska (foto: Lenka)

Lucie Bílá & kapela Petra Maláska (foto: Lenka)

Lucie Bílá (foto: Lenka)

I když Bílá něpatří mezi moje favoritky, bylo fajn se na vlastní oči a uši přesvědčit, že tahle ženská prostě má něco do sebe! :) Klavírista Petr Malásek si svou kapelu poskládal mistrovsky a tohle samo o sobě mistrovsky šlapající těleso s Luciiným hlasem vytváří něco, co má fakt grády. :) Prostě jsem ráda, že jsem nebyla líná a byla jsem u toho. ;))

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentář, thank you for your comment! :)