neděle 17. června 2012

Ptačí den :)

V neděli se zdálo, že se počasí trochu umoudří a nebude horko, tak jsme se šli na chvíli vyvenčit. :) Původně jsme si říkali, že bychom se mohli podívat do botanické zahrady, ale pak nás ten nápad přešel a nechtělo se nám plahočit se tak daleko, takže zase jednou naše kroky zamířily do zahrady u Michnova letohrádku, kde sídlí Muzeum Antonína Dvořáka... Tentokrát jsme měli štěstí na sluníčko... ale stejně se ještě pořád všude kolem dělají fasády, takže ochranné sítě všechny fotky spolehlivě "krášlí". :)

Muzeum Antonína Dvořáka - pohled z ulice...

... a ze zahrady

Šli jsme se posadit na lavičku...a brzy jsem pochopila v jakém duchu se ponese dnešní den. ;) Zaujala mne totiž sojka, které přistála na větvi jen malý kousek nad námi... Ale než jsem stačila zmáčknout spoušť, už letěla pryč... Lepší fotku jsem pak už nezískala. Ale stejně jsem se o ní pokoušela. :) A snažila jsem se ulovit i jiné ptáčky, s některými se to vedlo, s jinými ne. :) Proto bych tento den ráda nazvala ptačím dnem. :)

Sojka

Vykračující si holub

... i holub hřivnáč jde zobat bobule

Za chvíli se mi ptačí osazenstvo malé zahrady okoukalo a už nebylo na koho číhat... Tak jsme se rozhodli změnit lokalitu. :) Ve vchodových dveřích do muzea odpočívala chundelatá kočka... či spíš kocour, opravdu nádherný chundeláč. Hm, asi mu také bylo teplo v tom horku. ;)

Nádherná kočka

Pak jsme šli zkoumat opeřence do protější Kateřinské zahrady. Dlouho jsme seděli tiše na lavičkách a koukali do korun stromů, kde co lítá. :) Nakonec se mi povedlo toho dne zachytit holuby, což mě překvapilo, že jsme viděli i holuba hřivnáče (Columba palumbus), dále sojku obecnou (Garrulus glandarius), straku obecnou (Pica pica) a samici kosa černého (Turdus merula), která sháněla materiál na hnízdo. :) A viděli jsme i žlunu zelenou (Picus viridis), ale ta se pak někam schovala a nebyla už k nalezení... Nicméně mě dost překvapuje, kolik v takovém malinkém parku může žít ptactva. A je to dobře, je příjemné se i ve městě po ránu probouzet se zpíváním ptáků. ;)

Straka vysoko ve větvích stromů

Shánění materiálu na hnízdečko :)

Straka na pěším výletě :)

Holubi

A potom jsme nenašli už ani peříčko... no, tak peříčko jo... prostě byl čas jít zase zpátky. :) Jo, vida, ale teď jsem si vzpomněla ještě na jeden "zážitek"... Viděli jsme nějakého mladíka, jak se nudí a opaluje se na dece. :D Nudí jako nudí a ne nudí jako nudí, chápete? V centru Prahy v malém parku... no, to už je moc. Vidíte, tak nějak tematicky se to sem taky hodí. Prostě ptačí den. :D

Peříčko


Další informace:

4 komentáře:

  1. No když ptačí den, tak ptačí den se vším všudy... jenom nechápu proč jste to taky nezdokumentovali, když už se vám ti ostatní opeřenci schovali do korun stromů....ale jo, chápu to, taky bych asi koukala jinam a dělala jako že nic:)))
    Moc se mi líbí holub hřivnáč, toho neznám.
    U našich na zahrádce je to taky samá sojka a straka. Moc mě baví je pozorovat.
    Hezké fotky. Přeju příjemný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I tak se mi Jirka smál, že na něj pořád zírám... což samozřejmě nebyla žádná pravda! :D Díky za komentář, také přeji pěkný den. :) Lenka.

      Vymazat
  2. No už ma predbehli, tiež som chcela reklamovať toho posledného vtáka :-) To sa fakt nudil v mestskom parku? Normálne sa mi to nechce veriť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj, tak kdybych věděla, že o něj bude takový zájem, tak jsem ho vyfotila :)) Taky jsem tomu nemohla uvěřit a proto jsem na něj tak zírala. :D ... Lidé jsou různí... :)

      Vymazat

Díky za komentář, thank you for your comment! :)