sobota 18. února 2012

Po cestě z Neveklova...

Další pracovní víkend (pro Jirku) je v plném proudu a my jsem jeli na rodinnou návštěvu do Neveklova. Po poledni bylo nevlídné šedé počasí, v Dobříši už roztál skoro všechen sníh. Nic moc... Ale na druhou stranu bylo velmi teplo - 8°C nad nulou! To je skoro o dvacet více než před týdnem, jsou to ale zvraty! :))

Během návštěvy se vypěknilo počasí, ale my jsme zpátky spěchali, protože Jirka musel být zase v šest hodin v Praze a to mě ještě musel odvézt domů. :) No, spěchali jsme, co nám ten traktor dovolil. :D ... Ale ne, ještě v Neveklově jsme ho nechali za zády. ;) ... Jo a jako obvykle jsou všechny fotky ode mě, protože Jirka řídil. :))

Traktor u neveklovského kostela

Bohužel nebyl čas na žádné dlouhé zastávky, ale přemluvila jsem Jirku, aby mi zastavil alespoň na fotku kouzelného kostelíka v Bělici, protože se obávám, že se sněhem už ho letos nezastihneme. :) Je zvláštní, že tady ještě je sníh... U Neveklova je dokonce i souvislá pokrývka. Asi tu prostě jenom víc nasněžilo. :)

Jo a mimochodem... Malinko se stydím, ale fotky byly pořízeny z auta. :D

Kostel v Bělici

Zvlněná krajina u Bělice

Západ slunce

A druhou kratičkou zastávku jsme si vydyndala na Živohošťském mostu přes vodní nádrž Slapy. Už cestou do Neveklova jsme si všimla, že tající led na vodní hladině dělá zajímavé obrazce. Což se potvrdilo i pak, když jsem na led nemusela koukat z rychle jedoucího auta. :)) Čekala bych teda, že po takových silných mrazech, které byly ještě minulý týden, bude led mnohem silnější. Zdá se ale, že to tu taje velice rychle. Ale díky tomu jsou na ledu vidět krásné kresby.

Vodní nádrž Slapy - pohled proti proudu

Skoro jako vyšívání... :)

Malé ledové umění

Ledové kry u kraje nádrže

Asi to bylo tím teplem, ale přišlo mi, že je ve vzduchu už cítit jaro. :) Tak uvidíme, kdy přijde... Ale podle kalendáře by přece jenom ještě chvíli mohla panovat zima. :) Každopádně se těším, až nebude pracovní víkend a my konečně pojedeme na pořádný výlet. :)

5 komentářů:

  1. Nádherné fotky, láká mě sbalit kufřík a vydat se na výlet ... tou cestou z Neveklova bych chtěla jít ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotografie. Vyzařuje z nich klid a pohoda. :-)
    Úplně lákají se na chvilku zastavit a rozhlédnout se kolem sebe... Zdraví Katka S.

    OdpovědětVymazat
  3. Dámy, moc děkuji za Vaše komentáře. Výletuji, výletuj, výletujme... Vždyť u nás je tak krásně. :) Pekný večer.

    L.

    OdpovědětVymazat
  4. Kam vy na ty krásný místa chodíte?.....řečnická otázka, vím kam, většinou to zcela přesně v článku vylíčíte.....fotky opět úžasné:)

    OdpovědětVymazat
  5. Díky moc :)Asi se opravdu budu červenat. ;) L.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář, thank you for your comment! :)