úterý 6. prosince 2011

Rozsvícení vánočního stromu

Tak tohle byla zase akce! ... Vyrazit fotit ohňostroj s cizím foťákem, když ho neumím nastavit a ještě se stativem, když na něj vlastně neumím foťák nandat... Byla to skutečně legrace. :)) A samotnou mě potom doma překvapilo, že se na ty ohňostojové fotky docela i dá koukat. :)

Jirka totiž na tradiční setkání se sv. Mikulášem dorazil pozdě, když už bylo po ohňostroji, tak jsem si musela s focením poradit bez něj. ;) Akce probíhá každoročně 6. prosince od 16 hodin a o dvě hodiny později obvykle vrcholí slavnostním rozsvícením vánoční výzdoby včetně stromu a ohňostrojem. Asi se nemá cenu zmiňovat o tom, že to je hlavně akce pro děti, ale stejně se sem chodím každý rok kouknout. :)

Ohňostroj

... a ještě jeden :))

Mám dojem, že strom je už tak nejméně 15 let stejný, ale což... Změnil alespoň místo - už pár let je zdoben strom, který tu reálně roste a nemusí se sem tak každý rok vozit nový,  uříznutý. Akorát je škoda, že strom stojí stranou, ale ten, co je uprostřed náměstí ještě nedorostl potřebných rozměrů. :) ... I když dobříšské náměstí stejně moc náměstí nepřipomíná, takže by se spíš mohlo říkat, že strom nestojí v centrální části toho divného prostoru. ;)

Davy lidí

Stromek na dobříšském náměstí - autobusáku :)

Po ohňostoji na pódiu ještě zněly koledy a pak už se lidé pomalu začali rozcházet. My jsme se zastavili na něco dobrého - svařák, trdlo a klobása... Teda já jsme měla jenom to trdlo. ;) A když bylo po všem, dorazil i Jirka. :) My jsme pak šli na rychlou návštěvu k babičce... A už se těšíme na další adventní akci - tentokráte v Březnici. ;)

2 komentáře:

  1. Myslím, že i přestože Lenka s Jirkovým foťákem neuměla, tak fotečky jsou povedené. Co myslíte ostatní??

    A já ještě děkuji za společnost při rozsvícení, i přes mou prapodivnou náladu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vomajdo, díky, budu se červenat. ;) ... to bylo asi tím, že tam neměli pořádný svařák, viď? ;) Tak se uvidíme v sobotu - v Březnici. ;) L.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář, thank you for your comment! :)